Hoe kunstgras onderhouden?

Hoe kunstgras onderhouden? Kunstgras onderhoud is bijna niet nodig. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om zo lang mogelijk van jouw kunstgras te genieten.
Natuurlijke materialen zoals blaadjes en zaden van omringde vegetatie kan best verwijderd worden. Dit kan eenvoudig met een bladblazer/ -zuiger, en borstel of hark. Een teveel aan bladeren op het kunstgras zouden namelijk kunnen gaan composteren. Je zorgt er ook best voor dat onkruid aan de randen van het gras zo snel mogelijk verwijderd wordt.

Het wil soms voorkomen dat er mos in het kunstgras begint te nestelen. Wanneer dit voorkomt is dat vaak in een donkere, vochtige hoek van de tuin. Er bestaan diverse ecologische anti-mos producten die u helpen bij het verwijderen van mos. Het kunstgras zal normaal gezien niet worden aangetast door zulke producten, maar best na te vragen bij aankoop van het product. Een alternatieve manier is om strooizout uit te strooien over de plaatsen waar het mos zich voordoet, 15 min. wachten en daarna met een harde bezem het mos los borstelen en wegvegen. Het zout trekt het vocht aan waardoor het mos los komt en gemakkelijk te verwijderen is.

Om een mooi uitzicht van het gras te behouden, kan je het regelmatig eens borstelen met een harde bezem. Kleine vlekken verwijder je met (warm) water en vervolgens met water met een beetje zeep/allesreiniger. Spoel na en laat het drogen. Bij iets hardnekkigere vlekken kan je ook een een beetje witte wijnazijn aan het water toevoegen.

Luxegras is bestand tegen chloorwater uit zwembaden en uitwerpselen van dieren. Kleine uitwerpselen breken op natuurlijke wijze af. Bij grote dieren worden de uitwerpselen best manueel verwijderd, zoals ook het geval is bij natuurgras. Urinevlekken van je huisdieren naspoelen met water.

Kunstgras is niet brandbaar en vele soorten zijn brandvertragend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het kunstgras in brand vliegt als er bijvoorbeeld sigarettenas op valt. Wanneer er iets brandbaars op het kunstgras valt kunnen er echter wel schroeiplekken ontstaan. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen; wees voorzichtig met open vuur en gloeiende materialen zoals barbecues en doe dit bij voorkeur op bijvoorbeeld steen. Bij zandgevuld kunstgras heeft het zand een bijkomende dovende werking.

Mollen houden niet van kunstgras en zullen dit dan ook niet opzoeken. Mollen houden van wormen en andere voeding die zich normaal in de grond bevindt. Als kunstgras op een speciaal geprepareerde ondergrond ligt is deze voeding verdwenen en zullen mollen niet snel uw gazon opzoeken. Mochten ze toch onder het kunstgras terecht komen dan zullen ze niet door het tapijt kunnen graven; daar is het te stevig voor. Eventuele oneffenheden kunnen gewoon weer platgeslagen worden.

Luxegras garandeert een lange levensduur en een hoge UV. Door toevoeging van een unieke UV stabilisator en de speciale samenstelling van de vezels van het gras wordt verkleuring voorkomen. Ons gras wordt onder zware omstandigheden getest op verkleuringen en UV stabiliteit waardoor intense regenval, langdurige zon, vriesweer en hevige hagel geen probleem vormen.

Onderhoud Kunstgras Luxegras

Give a Reply